Кількість абзаців - 52 Розмітка (ліва колонка)


Про внесення змін до Закону України ''Про виноград та виноградне вино'' (Повторний розгляд з пропозиціями (вето) Президента України)

0. Про внесення змін до Закону України
 
1. "Про виноград та виноградне вино"
 
2. Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :
 
3. 1. Внести до Закону України "Про виноград та виноградне вино" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 31, ст. 419; 2006 р., №№ 9-11, ст. 96, № 26, ст. 214; 2007р., № 7-8, ст. 66) такі зміни:
 
4. 1) у статті 1:
 
5. пункт 14 доповнити словами "призначені для виробництва вин та іншої виноробної продукції";
 
6. пункт 16 доповнити словами "і призначені для виробництва шампанського України та ігристих вин";
 
7. пункт 25 виключити;
 
8. пункт 26 доповнити реченням такого змісту: "За спеціальними технічними умовами допускається випуск молодих столових вин, що виробляються з виноматеріалів окремих сортів винограду або їх суміші і реалізуються в рік урожаю або не пізніше завершення процесу бродіння сусла";
 
9. пункт 29 викласти в такій редакції :
 
10. "29) вино спеціального типу ( вино, яке згідно з видовою назвою за походженням належить до традиційного типу і має особливі смакові якості, набуті в результаті спеціальної технологічної обробки виноматеріалів відповідно до свого прототипу, назву якого воно носить";
 
11. у пунктах 30 і 36 слово "бренді" виключити;
 
12. у пункті 32 слова " і бренді" та "бренді" виключити;
 
13. у пункті 34 слова "цукромісткими компонентами" замінити словами "при виробництві столових сухих і шампанських виноматеріалів";
 
14. пункт 35 виключити;
 
15. у пункті 37 слова "витримкою вин" замінити словами "витримкою виноматеріалів";
 
16. пункти 38 і 39 викласти в такій редакції:
 
17. "38) підприємства вторинного виноробства ( підприємства, які займаються витримкою, дообробкою виноматеріалів та розливом вин або тільки розливом вин у посуд відповідно до нормативних документів;
 
18. 39) коньяки України ( міцні алкогольні напої з характерним букетом і смаком, виготовлені шляхом купажу спиртів коньячних, отриманих методом дистиляції коньячних виноматеріалів на спеціальних мідних апаратах з фракціонуванням, витриманих не менше трьох років у дубовій тарі або нержавіючих чи емальованих ємностях з дубовою клепкою. Залежно від строку витримки спиртів коньячних і їх якості коньяки України поділяються на ординарні, марочні і колекційні. Коньяки України можуть випускатися під власною назвою";
 
19. 2) у частині першій статті 3 слова "і бренді" виключити;
 
20. 3) у статті 5:
 
21. у третьому реченні частини першої слова "технологічні умови та технічні інструкції" замінити словами "технічні умови та технологічні інструкції";
 
22. у частині третій слово "ординарних" виключити;
 
23. частину четверту викласти в такій редакції:
 
24. "Підприємства, які займаються витримкою виноматеріалів та розливом вин у тару відповідно до нормативних документів, можуть, у разі необхідності, здійснювати дообробку або обробку виноматеріалів за технологічними інструкціями";
 
25. у частинах шостій та сьомій слово "бренді" виключити;
 
26. друге речення частини шостої викласти в такій редакції: "Не допускаються виготовлення, обробка, витримка та зберігання
 
27. виноградних виноматеріалів та вин в одному приміщенні (крім розливу та експедиції) з напоями плодово-ягідними, вермутами та іншими ароматизованими напоями";
 
28. у частині дванадцятій слова "встановлює Кабінет Міністрів України" замінити словами "здійснюються у встановленому порядку";
 
29. у частині п’ятнадцятій слова "родова назва" замінити словами "видова назва";
 
30. у частині вісімнадцятій слова " і бренді" виключити;
 
31. доповнити частиною двадцятою такого змісту:
 
32. "Виготовлення етикеток для пляшок та інших елементів зовнішнього оформлення вин та коньяків України забороняється у разі відсутності у замовника ( виробника виноробної продукції дозволу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з сільського господарства на виробництво відповідних категорій і марок виноробної продукції, підтвердженого нотаріально завіреною копією ліцензії, що додається до контракту на друкування етикеток";
 
33. 4) статтю 6 після частини п’ятої доповнити чотирма новими частинами такого змісту:
 
34. "Дозвіл на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки видається безоплатно та діє протягом сезону переробки винограду. Строк прийняття рішення про видачу або відмову у видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів приймається протягом п’яти робочих днів після надання документів спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади з сільського господарства.
 
35. Підставами для відмови у видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки є:
 
36. подання неповного пакета документів, визначених у порядку видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів, затвердженому Кабінетом Міністрів України;
 
37. виявлення в поданих документах недостовірної інформації.
 
38. Підставою для анулювання дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки є виготовлення сухих виноматеріалів в обсягах більших ніж передбачено у дозволі.
 
39. Дозвіл на виготовлення сухих виноматеріалів анулюється та вважається недійсним з моменту прийняття рішення про його анулювання спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства".
 
40. У зв’язку з цим частини шосту та сьому вважати відповідно частинами десятою та одинадцятою;
 
41. 5) статтю 11 виключити;
 
42. 6) у статті 12:
 
43. у назві та абзаці четвертому слова "та бренді" виключити;
 
44. в абзацах сьомому та десятому слова "і бренді" виключити;
 
45. 7) у назві і тексті статті 13 слова "і бренді" виключити;
 
46. 8) у частинах третій та дев’ятій статті 14 слова "і бренді" виключити;
 
47. 9) у статті 15:
 
48. у частинах першій та п’ятій слова "і бренді" виключити;
 
49. у частинах третій та четвертій слово "бренді" виключити;
 
50. 10) у тексті Закону слово "вермут" у всіх відмінках та числах виключити.
 
51. 2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.