Кількість абзаців - 52 Таблиця поправок


Про внесення змін до Закону України ''Про виноград та виноградне вино'' (Повторний розгляд з пропозиціями (вето) Президента України)

№ п.п. Редакція, прийнята в першому читанні Пропозиції Висновки Остаточна редакція
0. Про внесення змін до Закону України
 
   Про внесення змін до Закону України
 
1. "Про виноград та виноградне вино"
 
   "Про виноград та виноградне вино"
 
2. Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :
 
   Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :
 
3. 1. Внести до Закону України "Про виноград та виноградне вино" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 31, ст. 419; 2006 р., №№ 9-11, ст. 96, № 26, ст. 214; 2007р., № 7-8, ст. 66) такі зміни:
 
   1. Внести до Закону України "Про виноград та виноградне вино" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 31, ст. 419; 2006 р., № 26, ст. 214.) такі зміни:
 
4. 1) у статті 1:
 
   1) у статті 1:
 
5. пункт 14 доповнити словами "призначені для виробництва вин та іншої виноробної продукції";
 
   пункт 14 доповнити словами "призначені для виробництва вин та іншої виноробної продукції";
 
6. пункт 16 доповнити словами "і призначені для виробництва шампанського України та ігристих вин";
 
   пункт 16 доповнити словами "і призначені для виробництва шампанського України та ігристих вин";
 
7. пункт 25 виключити;
 
   пункт 25 виключити;
 
8. пункт 26 доповнити реченням такого змісту: "За спеціальними технічними умовами допускається випуск молодих столових вин, що виробляються з виноматеріалів окремих сортів винограду або їх суміші і реалізуються в рік урожаю або не пізніше завершення процесу бродіння сусла";
 
   пункт 26 доповнити реченням такого змісту: "За спеціальними технічними умовами допускається випуск молодих столових вин, що виробляються з виноматеріалів окремих сортів винограду або їх суміші і реалізуються в рік урожаю або не пізніше завершення процесу бродіння сусла";
 
9. пункт 29 викласти в такій редакції :
 
   пункт 29 викласти в такій редакції :
 
10. "29) вино спеціального типу ( вино, яке згідно з видовою назвою за походженням належить до традиційного типу і має особливі смакові якості, набуті в результаті спеціальної технологічної обробки виноматеріалів відповідно до свого прототипу, назву якого воно носить";
 
   "29) вино спеціального типу ( вино, яке згідно з видовою назвою за походженням належить до традиційного типу і має особливі смакові якості, набуті в результаті спеціальної технологічної обробки виноматеріалів відповідно до свого прототипу, назву якого воно носить";
 
11. у пунктах 30 і 36 слово "бренді" виключити;
 
-1- Президент України
Абзац восьмий пункту 1 статті 1 виключити
 
Враховано      
12. у пункті 32 слова " і бренді" та "бренді" виключити;
 
-2- Президент України
Абзац дев»ятий пункту 1 статті 1 виключити
 
Враховано      
13. у пункті 34 слова "цукромісткими компонентами" замінити словами "при виробництві столових сухих і шампанських виноматеріалів";
 
   у пункті 34 слова "цукромісткими компонентами" замінити словами "при виробництві столових сухих і шампанських виноматеріалів";
 
14. пункт 35 виключити;
 
   пункт 35 виключити;
 
15. у пункті 37 слова "витримкою вин" замінити словами "витримкою виноматеріалів";
 
   у пункті 37 слова "витримкою вин" замінити словами "витримкою виноматеріалів";
 
16. пункти 38 і 39 викласти в такій редакції:
 
   пункти 38 і 39 викласти в такій редакції:
 
17. "38) підприємства вторинного виноробства ( підприємства, які займаються витримкою, дообробкою виноматеріалів та розливом вин або тільки розливом вин у посуд відповідно до нормативних документів;
 
   "38) підприємства вторинного виноробства ( підприємства, які займаються витримкою, дообробкою виноматеріалів та розливом вин або тільки розливом вин у посуд відповідно до нормативних документів;
 
18. 39) коньяки України ( міцні алкогольні напої з характерним букетом і смаком, виготовлені шляхом купажу спиртів коньячних, отриманих методом дистиляції коньячних виноматеріалів на спеціальних мідних апаратах з фракціонуванням, витриманих не менше трьох років у дубовій тарі або нержавіючих чи емальованих ємностях з дубовою клепкою. Залежно від строку витримки спиртів коньячних і їх якості коньяки України поділяються на ординарні, марочні і колекційні. Коньяки України можуть випускатися під власною назвою";
 
   39) коньяки України ( міцні алкогольні напої з характерним букетом і смаком, виготовлені шляхом купажу спиртів коньячних, отриманих методом дистиляції коньячних виноматеріалів на спеціальних мідних апаратах з фракціонуванням, витриманих не менше трьох років у дубовій тарі або нержавіючих чи емальованих ємностях з дубовою клепкою. Залежно від строку витримки спиртів коньячних і їх якості коньяки України поділяються на ординарні, марочні і колекційні. Коньяки України можуть випускатися під власною назвою";
 
19. 2) у частині першій статті 3 слова "і бренді" виключити;
 
-3- Президент України
Пункт 2 статті1 виключити
 
Враховано      
20. 3) у статті 5:
 
   2) у статті 5:
 
21. у третьому реченні частини першої слова "технологічні умови та технічні інструкції" замінити словами "технічні умови та технологічні інструкції";
 
   у третьому реченні частини першої слова "технологічні умови та технічні інструкції" замінити словами "технічні умови та технологічні інструкції";
 
22. у частині третій слово "ординарних" виключити;
 
   у частині третій слово "ординарних" виключити;
 
23. частину четверту викласти в такій редакції:
 
   частину четверту викласти в такій редакції:
 
24. "Підприємства, які займаються витримкою виноматеріалів та розливом вин у тару відповідно до нормативних документів, можуть, у разі необхідності, здійснювати дообробку або обробку виноматеріалів за технологічними інструкціями";
 
   "Підприємства, які займаються витримкою виноматеріалів та розливом вин у тару відповідно до нормативних документів, можуть, у разі необхідності, здійснювати дообробку або обробку виноматеріалів за технологічними інструкціями";
 
25. у частинах шостій та сьомій слово "бренді" виключити;
 
-4- Президент України
Абзац шостий пункту 3 статті 1 виключити
 
Враховано      
26. друге речення частини шостої викласти в такій редакції: "Не допускаються виготовлення, обробка, витримка та зберігання
 
   друге речення частини шостої викласти в такій редакції: "Не допускаються виготовлення, обробка, витримка та зберігання
 
27. виноградних виноматеріалів та вин в одному приміщенні (крім розливу та експедиції) з напоями плодово-ягідними, вермутами та іншими ароматизованими напоями";
 
   виноградних виноматеріалів та вин в одному приміщенні (крім розливу та експедиції) з напоями плодово-ягідними, вермутами та іншими ароматизованими напоями";
 
28. у частині дванадцятій слова "встановлює Кабінет Міністрів України" замінити словами "здійснюються у встановленому порядку";
 
   у частині дванадцятій слова "встановлює Кабінет Міністрів України" замінити словами "здійснюються у встановленому порядку";
 
29. у частині п’ятнадцятій слова "родова назва" замінити словами "видова назва";
 
   у частині п’ятнадцятій слова "родова назва" замінити словами "видова назва";
 
30. у частині вісімнадцятій слова " і бренді" виключити;
 
-5- Президент України
Абзац десятий пункту 3 статті 1 виключити
 
Враховано      
31. доповнити частиною двадцятою такого змісту:
 
   доповнити частиною двадцятою такого змісту:
 
32. "Виготовлення етикеток для пляшок та інших елементів зовнішнього оформлення вин та коньяків України забороняється у разі відсутності у замовника ( виробника виноробної продукції дозволу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з сільського господарства на виробництво відповідних категорій і марок виноробної продукції, підтвердженого нотаріально завіреною копією ліцензії, що додається до контракту на друкування етикеток";
 
   "Виготовлення етикеток для пляшок та інших елементів зовнішнього оформлення вин та коньяків України забороняється у разі відсутності у замовника ( виробника виноробної продукції дозволу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з сільського господарства на виробництво відповідних категорій і марок виноробної продукції, підтвердженого нотаріально завіреною копією ліцензії, що додається до контракту на друкування етикеток";
 
33. 4) статтю 6 після частини п’ятої доповнити чотирма новими частинами такого змісту:
 
   3) статтю 6 після частини п’ятої доповнити чотирма новими частинами такого змісту:
 
34. "Дозвіл на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки видається безоплатно та діє протягом сезону переробки винограду. Строк прийняття рішення про видачу або відмову у видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів приймається протягом п’яти робочих днів після надання документів спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади з сільського господарства.
 
   "Дозвіл на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки видається безоплатно та діє протягом сезону переробки винограду. Строк прийняття рішення про видачу або відмову у видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів приймається протягом п’яти робочих днів після надання документів спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади з сільського господарства.
 
35. Підставами для відмови у видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки є:
 
   Підставами для відмови у видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки є:
 
36. подання неповного пакета документів, визначених у порядку видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів, затвердженому Кабінетом Міністрів України;
 
   подання неповного пакета документів, визначених у порядку видачі дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів, затвердженому Кабінетом Міністрів України;
 
37. виявлення в поданих документах недостовірної інформації.
 
   виявлення в поданих документах недостовірної інформації.
 
38. Підставою для анулювання дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки є виготовлення сухих виноматеріалів в обсягах більших ніж передбачено у дозволі.
 
   Підставою для анулювання дозволу на виготовлення сухих виноматеріалів у несприятливі для визрівання винограду роки є виготовлення сухих виноматеріалів в обсягах більших ніж передбачено у дозволі.
 
39. Дозвіл на виготовлення сухих виноматеріалів анулюється та вважається недійсним з моменту прийняття рішення про його анулювання спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства".
 
   Дозвіл на виготовлення сухих виноматеріалів анулюється та вважається недійсним з моменту прийняття рішення про його анулювання спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства".
 
40. У зв’язку з цим частини шосту та сьому вважати відповідно частинами десятою та одинадцятою;
 
   У зв’язку з цим частини шосту та сьому вважати відповідно частинами десятою та одинадцятою;
 
41. 5) статтю 11 виключити;
 
-6- Президент України
Пункт п»ятий статті 1 виключити
 
Враховано      
42. 6) у статті 12:
 
-7- Президент України
Пункт шостий статті 1 виключити
 
Враховано      
43. у назві та абзаці четвертому слова "та бренді" виключити;
 
      
44. в абзацах сьомому та десятому слова "і бренді" виключити;
 
      
45. 7) у назві і тексті статті 13 слова "і бренді" виключити;
 
-8- Президент України
Пункт сьомий статті 1 виключити
 
Враховано      
46. 8) у частинах третій та дев’ятій статті 14 слова "і бренді" виключити;
 
-9- Президент України
Пункт восьмий статті 1 виключити
 
Враховано      
47. 9) у статті 15:
 
-10- Президент України
Пункт дев»ятий статті 1 виключити
 
Враховано      
48. у частинах першій та п’ятій слова "і бренді" виключити;
 
      
49. у частинах третій та четвертій слово "бренді" виключити;
 
      
50. 10) у тексті Закону слово "вермут" у всіх відмінках та числах виключити.
 
-11- Президент України
Пункт десятий статті 1 виключити
 
Враховано      
51. 2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

   2. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.