Про внесення змін до Закону України ''Про виноград та виноградне вино'' (Друге читання)
№ п.п. | Редакція, прийнята в першому читанні | Пропозиції | Висновки | Остаточна редакція |
0. |
Закон України |
Проект ЗАКОН УКРАЇНИ |
||
1. |
Про внесення змін до Закону України |
Про внесення змін до Закону України |
||
2. |
"Про виноград та виноградне вино" |
"Про виноград та виноградне вино" |
||
3. |
Верховна Рада України постановляє: |
Верховна Рада України постановляє: |
||
4. |
I. Внести до Закону України «Про виноград та виноградне вино» (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 31, ст. 1238) такі зміни: |
-1- Круць М.Ф. Чуднов В.М. По всьому тексту законопроекту слова "у наступній редакції" замінити словами "у такій редакції", слово "вилучити" замінити словом "виключити". | Враховано |
І. Внести до Закону України "Про виноград та виноградне вино" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 31, ст. 419; 2006 р., №26, ст. 214; 2009 р., № 31, ст. 451) такі зміни: |
5. |
частину 8 статті 1 викласти у наступній редакції: |
1. У статті 1: 1) пункт 8 викласти в такій редакції: |
||
6. |
"8) гібриди прямі виробники - сорти винограду першого покоління від схрещування сортів виду Vіtіs vіnіfеrа з іншими видами винограду роду Vіtіs: Зейбель, Террас, Бако, Кастель, Кудерк, Отелло, Жакез, Клінтон, Ербемон"; |
"8) гібриди прямі виробники - сорти винограду першого покоління від схрещування сортів виду Vіtіs vіnіfеrа з іншими видами винограду роду Vіtіs: Зейбель, Террас, Бако, Кастель, Кудерк, Отелло, Жакез, Клінтон, Ербемон"; |
||
7. |
у частині 12 статті 1 слово "купажу" замінити на "купажування"; |
-2- Круць М.Ф. В абзаці 4 розділу 1 слова "замінити на "купажування" замінити словами "замінити словом "купажування". | Враховано |
2) у пункті 12 слово "купажу" замінити словом "купажування"; |
8. |
з частині 19 статті 1 вилучити слово "типажне"; |
3) у пункті 19 слово "типажне" виключити; |
||
9. |
частину 21 статті 1 викласти у наступній редакції: |
4) пункт 21 викласти в такій редакції: |
||
10. |
"21) вино контрольованого найменування - вино, стабільно високої якості, що виробляється за спеціальною або традиційною технологією з визначених сортів винограду строго регламентованого географічного району. Походження і якість вина спеціально контролюється на всіх етапах виробництва сировини та готової продукції"; |
"21) вино контрольованого найменування - вино стабільно високої якості, що виробляється за спеціальною або традиційною технологією з визначених сортів винограду строго регламентованого географічного району. Походження і якість вина спеціально контролюється на всіх етапах виробництва сировини та готової продукції"; |
||
11. |
у частині 23 статті 1 слова "природне визрівання" замінити на "дозрівання"; |
-3- Круць М.Ф. В абзаці восьмому розділу 1 слова "замінити на дозрівання" замінити словами "замінити словом "дозрівання". | Враховано |
5) у пункті 23 слова "природне визрівання" замінити словом "дозрівання"; |
12. |
частину 24 статті 1 вилучити; |
-4- Кармазін Ю.А. Частину 24 статті 1 залишити в редакції діючого Закону. | Відхилено |
6) пункт 24 виключити; 7) у пункті 26 слова "не пізніше завершення процесу бродіння сусла" замінити словами "не пізніше трьох місяців після завершення процесу бродіння сусла"; |
-5- Черноморов О.М. У пункті 26 статті 1 слова "не пізніше завершення процесу бродіння сусла" замінити словами "не пізніше 3 місяців після завершення процесу бродіння сусла". | Враховано | |||
13. |
частину 26 статті 1 доповнити реченням: |
8) доповнити пунктом 26? такого змісту: |
||
14. |
"Вино поліпшеної якості, яке вироблене за спеціальною технологією із виноматеріалів окремих сортів винограду чи їх суміші, з обов’язковою витримкою у дубовій тарі перед розливом не менше 6 місяців має назву вино ординарне витримане". |
-6- Кармазін Ю.А. Новий пункт 26-1 статті 1 викласти у такій редакції: "вино ординарне витримане – вино поліпшеної якості, яке вироблене за спеціальною технологією із виноматеріалів окремих сортів винограду чи їх суміші, з обов’язковою витримкою у дубовій тарі перед розливом на менше 6 місяців;". | Враховано |
"26?) вино ординарне витримане – вино поліпшеної якості, виготовлене за спеціальною технологією з виноматеріалів окремих сортів винограду чи їх суміші з обов’язковою витримкою у дубовій тарі перед розливом не менше шести місяців"; |
15. |
частину 30 статті 1 викласти у наступній редакції: |
9) пункти 30, 31 і 38 в такій редакції: |
||
16. |
"30) купаж - суміш у певному співвідношенні різних виноматеріалів, коньячних спиртів, з компонентами, встановленими технологічними інструкціями для надання вину, коньяку України, типовості, забезпечення випуску стабільних за своїми органолептичними і фізико-хімічними показниками вин, коньяків України Технологічна операція приготування купажу має назву - купажування, а вина мають назву - купажовані"; |
"30) купаж - суміш у певному співвідношенні різних виноматеріалів, коньячних спиртів з компонентами, встановленими технологічними інструкціями для надання вину, коньяку України типовості, забезпечення випуску стабільних за своїми органолептичними і фізико-хімічними показниками вин і коньяків України. Технологічна операція приготування купажу має назву - купажування, а вина мають назву - купажовані; |
||
17. |
частину 31 статті 1 викласти у наступній редакції: |
|||
18. |
"31) витримка - тривале зберігання виноматеріалів, коньячних спиртів, в певних умовах, сприяючих його дозріванню, формуванню типовості та покращення його якості"; |
-7- Черноморов О.М. Частину 31 статті 1 викласти у наступній редакції: "31) витримка – тривалий технологічний процес дозрівання виноматеріалу або коньячного спирту в технологічній тарі, в певних умовах, сприяючих формуванню його типовості та покращенню якості"; | Враховано |
31) витримка – тривалий технологічний процес дозрівання виноматеріалу або коньячного спирту в технологічній тарі у певних умовах, що сприяють формуванню його типовості та покращенню якості"; |
19. |
частину 38 статті 1 викласти у наступній редакції: |
|||
20. |
"38) підприємства вторинного виноробства - підприємства, які займаються витримкою виноматеріалів, обробкою виноматеріалів та розливом, або тільки розливом вин у посуд відповідно до нормативних документів"; |
-8- Черноморов О.М. У частині 38 статті 1 слово "посуд" замінити на "споживчу тару". | Враховано |
"38) підприємства вторинного виноробства - підприємства, які займаються витримкою виноматеріалів, обробкою виноматеріалів та розливом або тільки розливом вин у споживчу тару відповідно до нормативних документів"; |
21. |
доповнити статтю 1 частиною 41 наступного змісту: |
10) доповнити пунктом 41 такого змісту: |
||
22. |
"41) прототип вина ( тип вина, що історично склався в певних географічних регіонах, у результаті використання специфічних прийомів переробки винограду певних сортів, а також способів обробки мезги, сусла або виноматеріалів, що послужив прообразом (попередником і зразком) для виробництва відповідного типу вина в тієї ж або іншій географічній зоні виростання винограду"; |
"41) прототип вина ( тип вина, що історично склався в певних географічних регіонах внаслідок використання специфічних прийомів переробки винограду певних сортів та способів обробки мезги, сусла або виноматеріалів, який став прообразом (попередником і зразком) для виробництва відповідного типу вина в тій самій або іншій географічній зоні вирощування винограду". |
||
23. |
частину третю статті 2 викласти у наступній редакції: |
2. У статті 2: 1) частину третю викласти в такій редакції: |
||
24. |
"Садіння виноградників для виноробства дозволяється лише у виноробних місцевостях із застосуванням районованих або перспективних сортів винограду відповідно до проекту, який затверджений спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства. Гібриди прямі виробники, що є в насадженнях, підлягають заміні, а нерайоновані сорти підлягають заміні або районуванню протягом 15 років". |
"Садіння виноградників для виноробства дозволяється лише у виноробних місцевостях із застосуванням районованих або перспективних сортів винограду відповідно до проекту, який затверджений спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства. Гібриди прямі виробники, що є в насадженнях, підлягають заміні, а нерайоновані сорти підлягають заміні або районуванню протягом 15 років"; |
||
25. |
доповнити статтю 2 четвертою та п’ятою частинами наступного змісту: |
2) після частини третьої доповнити двома новими частинами такого змісту: |
||
26. |
"Сорти винограду, посаджені відповідно до проекту, для випробуванні нових селекційних сортів винограду, при позитивних результатах районуються у встановленому порядку. |
"Сорти винограду, посаджені відповідно до проекту для випробування нових селекційних сортів винограду, за позитивних результатів сортовипробування районуються у встановленому порядку. |
||
27. |
Закуповуваний посадковий матеріал вітчизняного або закордонного походження, призначений для посадки виноградників, повинен проходити обов'язкову сертифікацію в Державної помолого-ампелографічної інспекції України. Дана норма не поширюється на посадковий матеріал, отриманий у власних розплідниках, розміщених у зоні посадки виноградників". |
-9- Черноморов О.М. Чуднов В.М. Кармазін Ю.А. Частину 5 статті 2 викласти у наступній редакції: "Придбаний садивний матеріал вітчизняного або закордонного походження, призначений для садіння виноградників, повинен проходити обов'язкову сертифікацію в установах, які мають для цього повноваження та акредитацію. Дана норма не поширюється на садивний матеріал, отриманий у власних розсадниках, розміщених у зоні посадки виноградників". | Враховано |
Придбаний садивний матеріал вітчизняного або іноземного походження, призначений для садіння виноградників, проходить обов'язкову сертифікацію в установах, які мають на це повноваження та акредитацію. Ця норма не поширюється на садивний матеріал, отриманий у власних розсадниках, розміщених у зоні садіння виноградників". У зв’язку з цим частини четверту-шосту вважати відповідно частинами шостою-восьмою. |
28. |
частину першу статті 3 викласти у наступній редакції: |
3. Частину першу статті 3 викласти у такій редакції: |
||
29. |
"Для виробництва вин і коньяків України використовуються технічні сорти винограду, що відповідають вимогам державних стандартів. Не допускається змішування при переробці європейських сортів винограду з сортами виду Лабруска та гибридами прямими виробниками. Столові сорти винограду можуть використовуватися для виготовлення ординарних вин. Для виробництва вин і коньяків України допускається використовувати столові сорти винограду, якщо за вмістом цукрів та іншими показниками якості вони відповідають вимогам, що пред’являються до винограду технічних сортів". |
-10- Черноморов О.М. Чуднов В.М. Кармазін Ю.А. У частині першій статті 3 початок четвертого речення викласти в наступній редакції "Для виробництва ординарних вин і бренді, а також коньяків" і далі за текстом. | Враховано |
"Для виробництва вин і коньяків України використовуються технічні сорти винограду, що відповідають вимогам державних стандартів. Не допускається змішування при переробці європейських сортів винограду з сортами виду Лабруска та гибридами прямими виробниками. Столові сорти винограду можуть використовуватися для виготовлення ординарних вин. Для виробництва ординарних вин, бренді і коньяків України допускається використовування столових сортів винограду, якщо за вмістом цукрів та іншими показниками якості вони відповідають вимогам, що пред’являються до винограду технічних сортів". |
30. |
частину другу статті 4 викласти у наступній редакції: |
4. Частину другу статті 4 викласти в такій редакції: |
||
31. |
"Під час виробництва виноматеріалів та інших продуктів виноробства здійснюються органолептичний, хімічний і мікробіологічний контроль якості сировини і готової продукції та ведеться відповідна технологічна документація". |
"Під час виробництва виноматеріалів та інших продуктів виноробства здійснюються органолептичний, хімічний і мікробіологічний контроль якості сировини і готової продукції та ведеться відповідна технологічна документація". |
||
32. |
частину першу статті 5 викласти у наступній редакції: |
5. У статті 5: 1) частини першу і третю викласти в такій редакції: |
||
33. |
Вина і коньяки України виготовляються згідно з правилами виробництва і зберігання тихих вин, правилами виробництва і зберігання ігристих та шампанських вин, правилами виробництва коньяків України, відповідними стандартами і технологічними інструкціями, що затверджуються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства. Для виготовлення вин і коньяків України застосовуються матеріали та речовини, дозволені для використання чинними нормативними документами або Головним державним санітарним лікарем України. |
-11- Чуднов В.М. Кармазін Ю.А. У частині першій статті 5 у першому та другому реченні після слова "Вина" додати слово "бренді" і далі за текстом. Доповнити частину першу статті 5 таким змістом: "До моменту затвердження нових правил виробництва і зберігання тихих вин, правил виробництва і зберігання ігристих та шампанських вин, правил виробництва коньяків України, відповідних технічних умов і технологічних інструкцій діють відповідні правила, державні стандарти, технічні умови та технологічні інструкції, які діяли в Україні до набрання чинності цим Законом". | Відхилено |
"Вина і коньяки України виготовляються згідно з правилами виробництва і зберігання тихих вин, правилами виробництва і зберігання ігристих та шампанських вин, правилами виробництва коньяків України, відповідними стандартами і технологічними інструкціями, що затверджуються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства. Для виготовлення вин і коньяків України застосовуються матеріали та речовини, дозволені для використання нормативними документами та Головним державним санітарним лікарем України"; |
34. |
частину третю статті 5 викласти у наступній редакції: |
|||
35. |
Виробництво і технологічна обробка виноматеріалів дозволяються на підприємствах первинного виноробства. |
-12- Чуднов В.М. Частину третю статті 5 доповнити наступним змістом: "Витримка, обробка виноматеріалів та розлив вин дозволяються на підприємствах вторинного виноробства". | Відхилено |
"Виробництво і технологічна обробка виноматеріалів дозволяються на підприємствах первинного виноробства"; |
36. |
частину дев’яту статті 5 викласти у наступній редакції: |
|||
37. |
Вина, виготовлені з імпортних виноматеріалів і за зарубіжною технологічною документацією, випускаються під їх видовою назвою із зазначенням країни походження вина та місця розливу. |
-13- Кармазін Ю.А. Частину 3 статті 5 доповнити у такій редакції: "Розмір шрифту тексту з інформацією щодо країни походження місця розливу повинні бути однакові, але висота літер не повинна бути меншою ніж 8 мм. У випадку виготовлення вина з порошкових матеріалів, під назвою цього вина, шрифтом, того ж розміру та кольором, що і назва вина, повинно бути написано: "Виготовлено з порошкових матеріалів". | Відхилено |
2) у частині дев’ятій слово "родовою" замінити словом "видовою"; |
38. |
доповнити статтю 5 частиною дванадцятою наступного змісту: |
3) після частини одинадцятої доповнити новою частиною такого змісту: |
||
39. |
Академія аграрних наук може затверджувати нові марки дослідних партій виноробної продукції які вироблені при виконанні науково-дослідних робіт на підставі висновку дегустаційної комісії Національного інституту винограду і вина "Магарач". |
-14- Чуднов В.М. У частині дванадцятій статті 5 слова "Академія аграрних наук" замінити словами "Міністерство аграрної політики України". | Відхилено |
"Національна академія аграрних наук України може затверджувати нові марки дослідних партій виноробної продукції, вироблених при виконанні науково-дослідних робіт, на підставі висновку дегустаційної комісії Національного інституту винограду і вина "Магарач". У зв’язку з цим частини дванадцяту –двадцяту вважати відповідно частинами тринадцятою-двадцять першою; |
-15- Кармазін Ю.А. Вилучити доповнення статті 5 новою частиною 12. | Відхилено | |||
40. |
частину сімнадцяту статті 5 викласти у наступній редакції: |
4) частину вісімнадцяту викласти в такій редакції: |
||
41. |
При виробництві вин не допускається купажування марочних і ординарних виноматеріалів, а також купажування виноматеріалів із європейських сортів винограду з виноматеріалами із сортів винограду виду Лабруска та гібридів прямих виробників. |
-16- Черноморов О.М. Частину сімнадцяту статті 5 викласти у наступній редакції: "При виробництві вин не допускається купажування виноматеріалів із європейських сортів винограду з виноматеріалами із сортів винограду виду Лабруска та гібридів прямих виробників. При виробництві марочних вин не допускається купажування марочних і ординарних виноматеріалів". | Враховано |
"При виробництві вин не допускається купажування виноматеріалів із європейських сортів винограду з виноматеріалами із сортів винограду виду Лабруска та гібридів прямих виробників. При виробництві марочних вин не допускається купажування марочних і ординарних виноматеріалів". |
42. |
частину першу статті 6 викласти у наступній редакції: |
6. У статті 6: 1) частину першу викласти в такій редакції: |
||
43. |
Вина столові виготовляються сортовими або купажованими. |
-17- Кармазін Ю.А. Частину 1 статті 6 викласти у такій редакції: "Вина столові виготовляються натуральними або купажованими". | Відхилено |
"Вина столові виготовляються сортовими або купажованими"; |
44. |
доповнити статтю 6 частиною другою наступного змісту: |
2) після частини першої доповнити новою частиною такого змісту: |
||
45. |
Вина столові напівсухі та напівсолодкі виготовляються натуральними або купажованими з концентратами виноградного соку. |
-18- Черноморов О.М. Частину другу статті 6 викласти у такій редакції: "Вина столові напівсухі та напівсолодкі виготовляються за класичною схемою з використанням виноматеріалів-недобродів, або за купажною схемою з використанням виноградних цукровмісних матеріалів". | Враховано |
"Вина столові напівсухі та напівсолодкі виготовляються за класичною схемою з використанням виноматеріалів-недобродів або за купажною схемою з використанням виноградних цукровмісних матеріалів". У зв’язку з цим частини другу-одинадцяту вважати відповідно частинами третьою-дванадцятою. |
-19- Чуднов В.М. Частину другу статті шостої після слів "виноградного соку" доповнити словами "або з консервованим суслом". | Відхилено | |||
46. |
частину другу статті 7 викласти у наступній редакції: |
|||
47. |
Вина міцні виготовляються з частково збродженого сусла, в якому вміст спирту природного бродіння становить не менше 4, 2 відсотка об’ємних. Вина десертні виготовляються з частково збродженого сусла, в якому вміст спирту природного бродіння становить не менш як 1, 8 відсотка для десертних солодких і 1, 2 відсотка об’ємних для десертних лікерних вин. |
-20- Черноморов О.М. Частину другу статті 7 залишити у редакції чинного Закону. | Враховано | |
48. |
частину першу статті 8 викласти у наступній редакції: |
7. Частину першу статті 8 викласти в такій редакції: |
||
49. |
Назва вин контрольованих найменувань за походженням надається кращим винам, виготовлення яких забезпечено стійкою сировинною базою і які мають високу якість протягом не менш 5 років їхнього випуску. Всі стадії виробництва вин контрольованих найменувань за походженням повинні здійснюватися на підприємстві, розташованому в строго регламентованому географічному місці вирощування винограду. |
"Назва вин контрольованих найменувань за походженням надається кращим винам, виготовлення яких забезпечено стійкою сировинною базою і які мають високу якість протягом не менш як 5 років випуску. Всі стадії виробництва вин контрольованих найменувань за походженням повинні здійснюватися на підприємстві, розташованому у строго регламентованому географічному місці вирощування винограду". |
||
50. |
частину другу та третю статті 10 викласти у наступній редакції: |
8. Частини другу і третю статті 10 викласти у такій редакції: |
||
51. |
Тиск діоксиду вуглецю в пляшках з готовою продукцією в ігристих винах повинен становити не менш як 350 кПа, газованих - від 100 до 250 кПа при 20 град. С. |
-21- Черноморов О.М. У частині другій статті 10 слова "350 кПа" замінити на "300 кПа, "Шампанського України" не менш як 350 кПа". | Враховано |
"Тиск діоксиду вуглецю в пляшках з готовою продукцією в ігристих винах повинен становити не менш як 300 кПа, "Шампанського України" - не менш як 350 кПа, газованих - від 100 до 250 кПа при 20 град. С. |
52. |
Виноматеріали для виробництва вин шампанських та ігристих виготовляються з винограду певних сортів, визначених технологічними інструкціями та чинними стандартами. |
Виноматеріали для виробництва вин шампанських та ігристих виготовляються з винограду певних сортів, визначених технологічними інструкціями та стандартами". |
||
53. |
доповнити статтю 11 частиною другою наступного змісту: |
9. У статті 11: 1) доповнити новою частиною першою такого змісту: |
||
54. |
Ароматизовані вина - вина виноградного походження, у тому числі вермути, отримані шляхом змішування сухих та/або кріплених виноматеріалів, спиртових рослинних екстрактів, спирту етилового ректифікованого та цукру або цукровмісних матеріалів. |
"Ароматизовані вина - вина виноградного походження, у тому числі вермути, отримані шляхом змішування сухих та/або кріплених виноматеріалів, спиртових рослинних екстрактів, спирту етилового ректифікованого та цукру або цукровмісних матеріалів". У зв’язку з цим частини першу-четверту вважати відповідно частинами другою - п’ятою; |
||
55. |
частину другу та третю статті 11 викласти у наступній редакції: |
2) частини третю і четверту викласти в такій редакції: |
||
56. |
Вермути ( група ароматизованих вин, отриманих шляхом купажування спеціально оброблених столових або кріплених виноградних виноматеріалів з додаванням спирту етилового ректифікованого, сахарози або цукровмісних матеріалів й спиртових настоїв (екстрактів) пряно-ароматичної сировини, до складу якої обов’язково входить полин. |
"Вермути ( група ароматизованих вин, отриманих шляхом купажування спеціально оброблених столових або кріплених виноградних виноматеріалів з додаванням спирту етилового ректифікованого, сахарози або цукровмісних матеріалів та спиртових настоїв (екстрактів) пряно-ароматичної сировини, до складу якої обов’язково входить полин. |
||
57. |
Бренді - міцні алкогольні напої, з характерним букетом і смаком, які виробляють із витриманих у дубовій тарі або у присутності добової клепки спиртів, отриманих шляхом дистиляції виноградної сировини і доведення їх до кондицій готових напоїв пом’якшеною водою з додаванням цукрового сиропу та цукрового колеру. |
-22- Черноморов О.М. Чуднов В.М. У частині третій статті 11 слово "добової" замінити на "дубової". | Враховано |
Бренді - міцні алкогольні напої з характерним букетом і смаком, що виготовляються з витриманих у дубовій тарі або у ємностях з нержавіючою сталі з дубовою клепкою спиртів, отриманих шляхом дистиляції виноградної сировини, у спосіб доведення їх до кондицій готових напоїв пом’якшеною водою з додаванням цукрового сиропу та цукрового колеру". 10. Абзац сьомий статті 12 викласти в такій редакції: |
-23- Чуднов В.М. У частині третій статті 11 після слова "виноградної" доповнити словом "плодової" і далі за текстом. | Відхилено | |||
-24- Черноморов О.М. Назву статті 12 викласти у наступній редакції: Стаття 12. Фальсифікація вин і коньяків України | Відхилено | |||
58. |
частину сьому статті 12 викласти у наступній редакції: |
|||
59. |
виробництво сурогатів вин і коньяків України шляхом використання виноматеріалів, що вироблені екстракцією водою виноградних вичавок або ізюму; |
"виготовлення сурогатів вин і коньяків України шляхом використання виноматеріалів, вироблених екстракцією водою виноградних вичавок або ізюму". |
||
60. |
частину першу статті 13 викласти у наступній редакції: |
-25- Черноморов О.М. Назву статті 13 викласти у наступній редакції: Стаття 13. Зберігання вин, коньяків України і бренді на торговельних підприємствах | Відхилено |
11. Частину першу статті 13 викласти в такій редакції: |
61. |
Умови зберігання вин і коньяків України на складах і в торговельних залах повинні відповідати вимогам чинних нормативних документів. |
Умови зберігання вин і коньяків України на складах і в торговельних залах повинні відповідати вимогам нормативних документів". |
||
62. |
частину п’яту та шосту статті 15 викласти у наступній редакції: |
12. Частини п’яту та шосту статті 15 викласти в такій редакції: |
||
63. |
Прибуток, одержаний від продажу фальсифікованих вин, вермутів, коньяків України і бренді, вилучається до державного бюджету в судовому порядку органами державної податкової служби за поданням спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з сільського господарства |
"Прибуток, одержаний від продажу фальсифікованих вин, вермутів, коньяків України і бренді, вилучається до державного бюджету в судовому порядку органами державної податкової служби за поданням спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з сільського господарства. |
||
64. |
Розгляд справ щодо порушень вимог цього Закону здійснюється відповідними посадовими особами згідно з законом. У разі незгоди суб'єктів господарювання з рішенням спеціально уповноваженого центрального органа виконавчої влади з сільського господарства по справі її дії можуть бути оскаржені ними в судовому порядку |
Розгляд справ щодо порушень вимог цього Закону здійснюється відповідними посадовими особами згідно із законом. У разі незгоди суб'єктів господарювання з рішенням спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з сільського господарства у справі його дії можуть бути оскаржені в судовому порядку". |
||
65. |
ІІ. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування. | -26- Кармазін Ю.А. Прикінцеві положення викласти у такій редакції: "ІІ. Прикінцеві положення. 1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного після дня опублікування. 2. Кабінету Міністрів України: 1) у двомісячний термін внести до Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про виноград та виноградне вино" та інших законів щодо підтримки власниками невеличких виноградників в Закарпатті та Криму випуску власних сортів вина, шляхом зменшення для таких виробників вартості ліцензій, дозволів, строків реєстрації тощо". | Враховано частково |
ІІ. Прикінцеві положення 1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування. 2. Кабінету Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності цим Законом: підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законів України у відповідність із цим Законом; прийняти нормативно-правові акти, що випливають із цього Закону; привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом; забезпечити перегляд і скасування міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів, що суперечать цьому Закону. |