Про внесення змін до Закону України ''Про виноград та виноградне вино'' (Друге читання)
0. |
Проект |
1. |
Закон України |
2. |
Про внесення змін та доповнень до Закону України |
3. |
«Про виноград та виноградне вино» |
4. |
Верховна Рада України ПОСТАНОВЛЯЄ: |
5. |
І. Внести до Закону України «Про виноград та виноградне вино» (№2662-ІV) (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 31, ст. 419; із змінами, внесеними Законом України від 20 грудня 2005 року № 3235-ІV та Законом України від 9 лютого 2006 року № 3427- ІV) такі зміни: |
6. |
1. У статті 1: |
7. |
пункт 14 після слова «винограду» доповнити словами «призначені для виробництва вин та іншої виноробної продукції»; |
8. |
пункт 16 після слів «за спеціальною технологією» доповнити словами «і призначені для виробництва Шампанського України та ігристих вин»; |
9. |
пункт 25 - вилучити; |
10. |
пункт 26 доповнити словами: «За спеціальними технічними умовами допускається випуск молодих столових вин, що виробляються з виноматеріалів окремих сортів винограду або їх суміші і реалізуються в рік врожаю або не пізніше завершення процесу бродіння сусла»; |
11. |
у пункті 29 слова «вино спеціального типу» замінити словами «вино типажне»; |
12. |
в пунктах 30, 32, 36 слова «бренді», «вермутів» вилучити; |
13. |
пункт 34 слова «цукромісткими компонентами» замінити словами «при виробництві столових сухих і шампанських виноматеріалів»; |
14. |
пункт 35 вилучити повністю; |
15. |
пункт 37 слова «витримкою вин» замінити словами «витримкою виноматеріалів»; |
16. |
пункт 38 викласти в такій редакції: «підприємства вторинного виноробства - підприємства, які займаються витримкою виноматеріалів, дообробкою виноматеріалів та розливом, або тільки розливом вин у посуд відповідно до нормативних документів». |
17. |
2.У статті 3, у частині першій слова «вермутів» і «бренді» вилучити. |
18. |
3.У статті 5: |
19. |
У частині третій слово»ординарне»вилучити |
20. |
У частині шостій слова «вермутів», «бренді» вилучити. |
21. |
У частині шостій, друге речення: «Не допускається виробництво та розлив в одному приміщенні вин та вермутів або інших ароматизованих напоїв» замінити реченням такого змісту |
22. |
«Не допускається виготовлення, обробка, витримка та зберігання виноградних виноматеріалів та вин в одному приміщенні (крім розливу та експедиції) з напоями плодово-ягідними, вермутами і іншими ароматизованими напоями»; |
23. |
У частині чотирнадцятій слова «спеціального типу» замінити словом «типажних»; |
24. |
доповнити частиною вісімнадцятою в такій редакції: |
25. |
«Виготовлення етикеток для пляшок та інших елементів зовнішнього оформлення вин та коньяків України забороняється у разі відсутності у замовника дозволу спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з сільського господарства на виробництво відповідних категорій і марок виноробної продукції, підтвердженого нотаріально завіреною копією ліцензії, що додається до контракту на друкування етикеток». |
26. |
Стаття 6, у частині четвертій замість слів «Частину четверту статті 6 виключено» викласти в такій редакції: |
27. |
«Вина столові марочні і сортові сухі виготовляються лише натуральними». |
28. |
Статтю 11 вилучити повністю. |
29. |
Визначення терміну «Коньяки України» перенести в статтю 1. |
30. |
Стаття 12. |
31. |
У назві статті слова «вермутів» «та бренді» вилучити; |
32. |
У частині сьомій: слова «вермутів» і «бренді» вилучити. |
33. |
Стаття 13. |
34. |
У назві статті, 1-4 частинах: слова «вермутів» і «бренді» вилучити. |
35. |
Стаття 14, у частинах третій і дев’ятій: слова «вермутів» і «бренді» вилучити. |
36. |
Стаття 15, у частинах 1, 2, 3, 4, 5: слова «вермутів» і «бренді» вилучити. |
37. |
ІІ. Прикінцеві положення. |
38. |
Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування. |