Неофіційний переклад з англійської

Парламентська асамблея Ради Європи

 

Рекомендація 2035 (2014)

Попередня редакція

 

Функціонування демократичних інститутів в Україні

 

1. Парламентська асамблея Ради Європи посилається на свою резолюцію 1974 (2014) про функціонування демократичних інститутів в Україні, в якій вона порушує низку питань щодо теперішньої політичної кризи і спалахів насильства в Україні.

 

2. Асамблея нагадує, в цьому зв'язку,  про Декларацію Комітету міністрів від 1994 року про дотримання зобов'язань, взятих державами-членами Ради Європи, де йдеться про статутну відповідальність покладену на них для забезпечення повного дотримання зобов'язань у всіх державах-членах, без шкоди для інших існуючих процедур, у тому числі для діяльності Парламентської асамблеї та інших органів контролю.

 

3. У зв'язку з цим Асамблея рекомендує  Комітету міністрів:

 

3.1. приділити  належну увагу питанням та проблемам, викладених в Резолюції 1974 (2014);

 

3.2. розглянути  можливість посиленої і спеціальної процедури моніторингу з боку Комітету міністрів стосовно України;

 

3.3. передбачити можливість переналаштування програми співпраці з Україною з метою забезпечення того, щоб основні причини політичної кризи і зокрема ті, що викладені в резолюції 1974 (2014), були належним чином врегульовані;

 

3.4. надати  повну підтримку ініціативі Генерального секретаря Ради Європи щодо створення консультативної групи з розслідування спалахів насильства, пов’язаних з протестами у Києві і заохочувати українську владу, а також опозиційні партії в цій країні, конструктивно співпрацювати з цією структурою і призначити своїх представників до неї.